Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Allmän aktivitetsplats i gårdstånga för alla generationer.

Sammanfattning

Hej.
Känner att en allmän "aktivitetsplats" i Gårdstånga hade varit så underbart att ha. Tänker mig en plats där det finns någonting för alla att göra, gammal som ung. Detta hade blivit en naturlig samlingsplats att träffas och umgås med andra by invånare. Det hade lett till att folk lär känna varandra och ungdomar hade haft ett ställe där dom kunde umgås och få utlopp för sin energi istället för att bara driva runt och hitta på "hyss".
Det finns ett liknande ställe i Kalmar som både jag och ungarna tycker är kul att besöka (se bifogad länk)

Beskrivning

Jag tänker mig ett ställe som det finns någonting för alla att hitta på.
Jag tänker mig en lekplats för de yngre (kanske kan återanvända vissa saker på den befintliga lekplatsen). I anslutning till denna så hade det varit underbart med en kickbike bana, bmx bana och kanske en hinderbana i parkour stuk och en skateramp. Det är sådant ungdomarna (och jag själv) tycker är roligt idag.
Tänker mig även några olika löpspår av olika längder, ett funktionellt ute gym, kanske en mountainbike bana och markera ut olika alternativ för trevlig landsvägscykling i natursköna miljöer. Där man de vuxna hålla till och samtidigt ro om sin hälsa.
För de äldre tänker jag mig lite grillar och bänkar i lite parkmiljö med översikt på lekplats / banor och ramp. Där kan de äldre grilla och prata strunt samtidigt som de umgås med barn-barnen.
Då kan de leka med ungarna på lekplatsen och när dom känner sig trötta är det bara att dra sig tillbaka.
Detta behöver inte kosta en förmögenhet utan är mest fråga om plats om man gör det på ett smart sätt.

Länk(ar) till relaterad information